Vítězství družstva mladších žáků ZŠ Opočenská ve Sportovním desetiboji

XXVIII. ročník tradičního Sportovního desetiboje žáků se speciálními vzdělávacími potřebami, který již tradičně pořádala Základní škola a Praktická škola, Rychnov nad Kněžnou, se uskutečnil v Kostelci nad Orlicí 24. 9. v areálu kempu Orlice pod záštitou a s finanční podporou Královéhradeckého kraje. V disciplínách, jako například šipky, postřehový závod, kop na bránu, slalom s míčkem na držáčku, chytání míčku, hod na cíl, bowling nebo slackline, soutěžili dívky a chlapci v mladší a starší kategorii ve věku 8 až15 let. Přijeli jsme všichni natěšení, neboť se jednalo o první společnou akci od březnového nástupu koronavirové epidemie.

Na toto klání se mladí sportovci poctivě připravovali v hodinách tělesné výchovy. Nejvíce zabodovala tříčlenná hlídka našich nováčků ve složení Josef Mirga, David Ferko a Adam Szénegetö, která tak v celkovém pořadí zaslouženě vybojovala první místo. V jednotlivých disciplínách se jim podařilo bezchybně plnit téměř všechny úkoly, a tím se i vyhnout přidělení trestných bodů. Jejich radost z úspěchu byla obrovská a znásobená i oceněním – hodnotnými cenami pro každého z vítězů.

Soutěžící po celé dopoledne doprovázela příjemná atmosféra, k níž nemalým dílem přispělo nejen příznivé počasí, ale i spolužáci závodníků, kteří je povzbuzovali k dosažení co nejlepších výkonů.

Příspěvek byl publikován v rubrice Co všechno děláme, Novinky, Soutěžíme, Sportujeme, Užíváme si, Výletujeme. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.