Živá zahrada

Jaro pomalu ťuká na dveře, na zahrádkách kvetou jarní květiny a každé ráno nás svým zpěvem budí ptáci. Právě v tuto dobu již několik let navštěvují naši školu odborníci z mezinárodní ochranářské organizace A Rocha se sídlem v Dobrém, aby žákům ukázali další krásy, bohatství a cenu přírodního prostředí. Protentokrát se zaměřili na živou zahradu. Žáci byli jako vždy rozděleni podle věku do dvou skupin. Mladší žáci získali teoretické poznatky o živé zahradě a ti starší využili svých dovedností při výrobě ptačích budek.
Pan Filip Laštovic skupině mladších žáků názorně předvedl a vysvětlil rozdíly mezi uměle vytvořenou a živou zahradou. Během programu se žáci seznámili s tím, co člověku i zvířatům z volné přírody škodí a zároveň, co jim prospívá. Součástí přednášky byla i videoprojekce, pomocí níž lektor žákům ukázal nejrůznější možné prvky přeměny sterilní zahrady v živý biotop. Žáci si své nové poznatky poté vyzkoušeli při interaktivní hře a na konci aktivity bylo jejich úkolem namalovat obrázky živé zahrady, které následně putovaly do ekocentra. Jedním z možných prvků je právě i ptačí budka, která do zahrady naláká různé druhy ptáků, do jejíž výroby se pustila za pomoci instruktorů z ekocentra skupina starších žáků. V závěru se obě skupiny sešly v tělocvičně a vzájemně se pochlubily svými díly v podobě obrázků a ptačích budek. A že bylo vážně čím!
Děkujeme zaměstnancům organizace A Rocha za příjemně strávené dopoledne, které přispělo k získání nových informací a praktických zkušeností.

Příspěvek byl publikován v rubrice Co všechno děláme, Novinky, Učíme se, Užíváme si, Školní rok 2019/2020. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.