Návštěva Městské knihovny v Dobrušce

Podzimní měsíce jsou v naší škole spojeny s každoroční návštěvou knihovny v Dobrušce. V letošním roce vyšel tento datum na pondělí 25. listopadu, a tak všichni žáci vyrazili na předem domluvenou exkurzi. Byli zvědaví, co se zde od minulé návštěvy změnilo a jaké knižní poklady tam objeví.

V půl desáté paní knihovnice přivítala natěšené žáky 1. stupně. Úvodem je seznámila s řádem knihovny, výpůjčním řádem a vysvětlila podle jakého „klíče“ jsou zde knihy řazeny. Poté se malí čtenáři rozběhli po oddělení, a každý si našel právě tu knížku, která ho zajímala.

V deset hodin pak malé čtenáře vystřídali žáci druhého stupně, kteří se dozvěděli, v čem spočívá práce knihovnice a strávili příjemný čas ve společnosti asi 40 000 knížek a milé paní knihovnice. Škoda, že bylo tak málo času. Vůbec by dětem nevadilo strávit zde celé dopoledne. Všichni jsme odcházeli s pěkným zážitkem.

Děkujeme paní knihovnici za její čas i snahu vzbudit u dětí zájem o čtenářství a těšíme se na další spolupráci.

Příspěvek byl publikován v rubrice Co všechno děláme, Novinky, Učíme se, Užíváme si, Školní rok 2019/2020. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.