Hudebně – divadelní festival žáků speciálních škol

V pátek 17. května 2019 se v prostorách Městského divadla Dr. Josefa Čížka uskutečnil jubilejní X. ročník Hudebně – divadelního festivalu žáků speciálních škol Královéhradeckého regionu, tzv. „Prima den“, kterého se zúčastnila i naše škola. Tématem festivalového dopoledne byla protentokrát „Evropa“. Festivalu se zúčastnilo 12 škol, včetně zahraničních.
Naše škola vystupovala s programem „Letem světem Evropou“. Diváky pobavili svým jódlováním tři chlapíci ze sousedního Rakouska, ze slunného Apeninského poloostrova k nám dorazil Ital, co nezná ten zázrak a dokonce i sám božský Karel nás poctil svou návštěvou. V ruském národním kroji nám zatančila a zazpívala ruská Máša se svým bratrem a Fredie Mercury rozvášnil publikum písní I Want To Break Free. Kromě potlesku žáci získali 1. místo za nejlepší taneční kreace.
Festival, jehož hlavním cílem je umožnit co největšímu počtu handicapovaných dětí a jejich učitelům vzájemná setkání a výměnu zkušeností, stejně jako každoročně pořádala Praktická škola, Základní škola a Mateřská škola Josefa Zemana v Náchodě.
Děkujeme, že se naše škola mohla opět zúčastnit.

Příspěvek byl publikován v rubrice Co všechno děláme, Novinky, Soutěžíme, Učíme se, Užíváme si, Výletujeme, Školní rok 2018/2019. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.