Návštěva Ekocentra Krupárny v Dobrém

V pátek 24. května žáci základní školy Opočenská v Dobrušce vyrazili do přírody. Konkrétně navštívili Ekocentrum Krupárna v Dobrém v Orlických horách, kde prožili příjemné dopoledne. Hned v úvodu je přivítal pan Mgr. Pavel Světlík spolu s několika odchycenými opeřenci, o kterých žákům prozradil spoustu informací, a společně je vypustili zpět na svobodu.
Poté byli žáci rozděleni na dvě skupiny. První skupina se účastnila programu, který byl realizován panem Filipem Laštovicem. Jeho přednáška se jmenovala „Stromy – úžasné živé organismy naší planety“. Jednalo se o povídání doprovázené promítáním obrázkové prezentace. Pan Laštovic seznámil žáky s rozmanitostí, důležitostí a krásou stromů a společně se zamysleli nad jejich jedinečností. Přednáška byla obohacena o řadu donesených přírodnin a ukázek různých druhů stromů.
Druhé skupině se mezitím věnovala paní Jana Ledečová. Žákům vyprávěla o pobytových znameních živočichů v přírodě. Dozvěděli se, jak se mají v přírodních podmínkách chovat, čeho a jak si všímat, aby poznali přítomnost jednotlivých živočichů v daném okolí. I tato přednáška byla obohacena o vzorky konkrétních přírodnin a obrázků. Žáci měli možnost si prohlédnout i osahat ohlodané větve, šišky, třísky od práce šplhavců, ptačí a savčí lebky, srnčí a jelení schozy, ptačí…
Poslední aktivita dopoledního programu byla vycházka po areálu Krupárny. Pan Mgr. Světlík žákům ukázal ekosystém louky a vody, jejich rostliny, živočichy a hmyz. Slunečné dopoledne bylo zakončeno opékáním špekáčků a povídáním u ohně.
Vzdělávací program byl stejně jako vždy poučný a zároveň i zábavný. Děkujeme.

Příspěvek byl publikován v rubrice Co všechno děláme, Novinky, Učíme se, Užíváme si, Výletujeme, Školní rok 2018/2019. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.