Na červenou stát!

Víte, jak vznikl semafor? My, žáci ze ZŠ Opočenská v Dobrušce, už to víme. To byl jednou pan Červený… Ale víte co? Nebudeme předbíhat a začneme pěkně od začátku.

V pondělí 11. června 2018 navštívil naši školu pan Šimon Pečenka se svým kamarádem a představili nám své interaktivní programy „Na červenou stát!“ a „Hravá prevence“. V rámci prvně jmenovaného programu se žáci vydali se školákem Pepínem na jeho dobrodružnou cestu do školy. Radili Pepínovi, jak se obléknout, aby byl automobilovými řidiči dobře vidět i brzy po ránu, co nezapomenout doma, když vyjede na kole a na oplátku se dozvěděli, jaké nebezpečí na školáky může číhat na každém kroku cestou do anebo ze školy. Seznámili se se zebrou Miladou, která je naučila, jak se správně rozhlížet než vstoupí do vozovky, s panem Červeným a Zeleným, kteří se dlouhou dobu stále jen hádali, až našli společnou řeč a domluvili se, kdo kdy bude vedoucí a nakonec při své cestě potkali nebezpečného piráta Václava, na kterého si všichni musíme dávat pozor!

V preventivním programu „Hravá prevence“ žáci hravou formou modelových situací a díky interaktivním hrám získali potřebné znalosti i návyky využitelné při řešení krizových situací v kyberprostoru. Samotnými aktéry programu byli vtaženi do děje a stali se aktivními herci. Na základě konkrétní scénky týkající se kybergroomingu jim byly přiblíženy nástrahy dnešního internetového světa. Žáci se po celou dobu skvěle bavili a ani si neuvědomovali, že se vlastně učili.

Příspěvek byl publikován v rubrice Co všechno děláme, Novinky, Učíme se, Školní rok 2017/2018. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.