Drumbeny v ZŠ

Dne 12. 4. 2018 žáky ze Základní školy Opočenská čekalo příjemné dopoledne s Mgr. Michalem Štursou a jeho prožitkovým bubnováním a muzikoterapeutickou relaxací. Tato akce byla hrazena z grantu Královéhradeckého kraje na prevenci rizikového chování. V první části programu se žáci prostřednictvím pohádky seznámili s netradičními hudebními nástroji a mohli si poslechnout zvuky, kterými k nim tyto nástroje hovořily. Slyšeli hlasy tibetské mísy, zvonků a činelů, dešťové hole, hromového bubnu a koncovek. Pan Štursa žákům poradil, ať si zkusí zavřít oči a v tu chvíli se octli na mořské pláži nebo louce plné malých zvonečků.
V druhé části se pustili do spontánního bubnování, a to byl teprve zážitek. Zapojili se i žáci, kteří se na začátku velmi styděli a všichni společně si užili radost, krásu a sílu skupinového bubnování. Škoda jen, že to dopoledne tak rychle uteklo. Ale už teď víme, že to nebylo naše poslední setkání s panem Štursou a brzy se budeme těšit na jeho další návštěvu.

Příspěvek byl publikován v rubrice Novinky, Učíme se, Užíváme si, Školní rok 2017/2018. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.