Velikonoční tradice

Již tradičně, pátým rokem, naše škola pořádala velikonoční soutěž s názvem „Velikonoční tradice“ finančně podporovanou z programu regionálních soutěží pro děti a mládež formou mimořádného účelového příspěvku Královéhradeckého kraje. Soutěže se zúčastnilo šest základních škol zřízených dle § 16, odst. 9 školského zákona z našeho regionu.

Pedagogové a žáci z Královéhradeckého kraje v průběhu měsíce března zasílali své obrázky a výrobky z různých materiálů a vytvořené různými technikami. Hlasování o nejhezčí výrobek zahájil pan starosta města Dobrušky s místostarostou, kteří využili 28. března 2018

15. Dne otevřených dveří k návštěvě naší školy. V průběhu celého dopoledne pak přicházeli další návštěvníci, kteří měli možnost prohlédnout si všechny prostory budovy, nahlédnout do výuky a zároveň také hlasovat. Pro předškoláky a školáky byla v tělocvičně připravena překážková dráha a sladká odměna.

Hlasování se zúčastnilo 126 návštěvníků. Byla vyhodnocena první tři místa ve dvou kategoriích. V kategorii mladších žáků se na 1. místě umístilo trio děvčat ze ZŠ v Josefově se svým stromem života. V kategorii B, starších žáků, se nejvíce líbil zajíček z dřevěné překližky, jehož autory byli žáci 4. a 5. třídy ze ZŠ v Rychnově nad kněžnou, Kolowratská.

Výhercům budou zaslány hodnotné ceny v podobě didaktických her a výtvarných pomůcek.

Příspěvek byl publikován v rubrice Co všechno děláme, Novinky, Soutěžíme, Učíme se, Užíváme si, Školní rok 2017/2018. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.