Divadlo „ VETŘI“ v ZŠ Opočenská

Divadlo „ VETŘI“ v ZŠ Opočenská

Prázdniny jsou za námi a s nimi skončilo takové to „sladké nicnedělání“. Jsme zpátky ve školních lavicích a znovu nás čekají úkoly, známky a některé z nás i poznámky. A aby těch poznámek bylo v letošním školním roce co nejméně, využili jsme finanční částky, která nám byla přidělena zastupitelstvím Královéhradeckého kraje na podporu projektů zaměřených na prevenci rizikového chování a zdravý životní styl.
Mysleli jste si, že prevence proti rizikovému chování musí nutně znamenat jen „suché poučování“? O opaku nás přesvědčili 19. 9. 2017 protagonisté divadla „Vetři“, kteří navštívili naši školu. Připravili si pro nás dvě představení, v nichž se snažili malé i velké diváky nenásilnou a usměvavou formou přimět k přemýšlení o nástrahách a nebezpečích, s nimiž se mohou setkat v běžném životě. Jednotlivá představení byla interaktivní a herci postupně zapojovali všechny žáky do svého programu. Ti v jednotlivých scénkách mohli pozorovat spoustu chyb a sami účinkujícím pomáhali hledat řešení a radit jim, čeho by se měli příště ve svém chování a jednání vyvarovat. Představení se týkala konkrétně udržování pořádku a prevence proti šikaně a vandalství.

Příspěvek byl publikován v rubrice Co všechno děláme, Novinky, Učíme se, Užíváme si, Školní rok 2017/2018. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.