„Hody, hody, doprovody, vytvoř vejce malovaný….“

Po čtyřech ročnících výtvarné soutěže s velikonoční tematikou se Základní škola Opočenská v Dobrušce rozhodla pokračovat v tradici, a protentokrát vyhlásila soutěž o nejkrásnější velikonoční vajíčko.

Soutěž je finančně podporována z Programu podpory regionálních soutěží pro děti a mládež v Královéhradeckém kraji se spoluúčastí naší školy a je určena pro všechny šikovné děti od 3 do 18 let, které navštěvují praktické a speciální školy. Jejich úkolem je namalovat či vytvořit libovolnou výtvarnou technikou velikonoční vajíčko. Soutěží se ve dvou věkových kategoriích.

Zúčastnilo se osm škol a přišlo více než padesát soutěžních prací. Všechna díla byla vystavena v naší škole, kde mohli návštěvníci hlasovat pro preferovaný obrázek v obou kategoriích.

Slavnostní zahájení výstavy se uskutečnilo 4. 4. 2017 za přítomnosti starosty, místostarosty a dalších zastupitelů města Dobrušky. O kulturní vložku se postarali naši žáci.

Výstava byla ukončena Velikonočními svátky sečtením všech hlasů a vyhlášením nejlepších prací, jež budou odměněny věcnými cenami.

Výsledková listina – „ O nejkrásnější velikonoční vajíčko.“ – 5. ročník

KATEGORIE A

1. místo: 1. – 4. ročník ZŠ a MŠ Jos. Zemana Náchod
2. místo: 6. třída ZŠ a MŠ Jos. Zemana Náchod
2. místo: kolektiv 1. stupně SŠ a ZŠ Nové Město nad Metují
3. místo: ŠD ZŠ a MŠ Jos. Zemana Náchod
3. místo: 1. stupeň SŠ a ZŠ Nové Město nad Metují
3. místo: 2. třída Daneta Hradec Králové

KATEGORIE B

1. místo: Filip Rufer ZŠ a PrŠ Trutnov
2. místo: Feri Arochi Daneta Hradec Králové
3. místo: 7.,9.,10. ročník ZŠ a MŠ Jos. Zemana Náchod

Příspěvek byl publikován v rubrice Co všechno děláme, Novinky, Soutěžíme, Školní rok 2016/2017. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.