Akce v říjnu a listopadu

Mlsná vařečka – zdravé lívanečky
Sladkosti mají děti rády a tak jsme se si je upekli.



Halloween soutěže
Někdo se bál, někdo se těšil. Všichni nakonec zvládli vyndat pavouka z klece, vymotat se z bludiště, zbavit se duchů, projít s okem dýňovou dráhou, přinést potravu ježibabě. A ještě jim to všem moc slušelo.


Věže z přírodnin
S dětmi pozorujeme změny v přírodě, sledujeme počasí. Ale také využíváme stále hezké počasí k vycházkám a k různým soutěžím venku. Tentokrát měly děti za úkol postavit během časového limitu co nejvyšší věž z přírodnin. Stavebního materiálu je v parku před školou hodně a tak každá stavba byla jiná a originální. A vítěz? Naše Danielka.



Projekt Hrdá škola – Den bez batohů
Košíky, tašky, krabice, přepravky, kufry, kbelíky…aneb fantazii se meze nekladou…



Soutěžíme a soutěžíme
V měsíci listopadu žáci naši školu reprezentovali ve dvou soutěžních kláních. Ve středu 8. 11. své síly poměřili s ostatními žáky ze základních škol speciálních, a to na 4. sportovním setkání pořádném Dětským domovem, Základní školou speciální a Praktickou školou v Jaroměři.
A v jakých disciplínách se soutěžilo?
Naši sportovci si vyzkoušeli speciální kopanou s míčem ve tvaru hrušky, ringo a holomajznu. Akce byla financována Královéhradeckým krajem.






Hned následující den se čtveřice žáků naší školy zúčastnila zdravotnické soutěže pořádané Praktickou školou, Základní školou a Mateřskou školou Josefa Zemana v Náchodě.
Žáci předvedli vše, co se naučili v zájmovém útvaru Mladý zdravotník, který je realizován při škole.
Zvládli první pomoc, test týkající se teoretických znalostí i poznávání léčivých rostlin. Děkujeme za reprezentaci školy.



Brouci, broučci, broučínci
V pátek 24. listopadu zavítal do naší školy nám všem dobře známý pan Filip Laštovic z Mezinárodní ochranářské organizace A Rocha, Dobré, aby nás uvedl do pozoruhodného světa brouků a broučků. Žáci pozorně poslouchali jeho poutavé vyprávění doplněné o videoprojekci a díky tomu se dozvěděli spoustu nových a zajímavých informací, které vůbec netušili. Nyní už vědí, že tělo broučků se skládá z hrudi, zadečku a šesti končetin, tykadel a křídel, a že berušky mají nejen barvu červenou, ale i oranžovou, žlutou nebo hnědou. Někteří brouci dokáží přizpůsobit barvu svého těla jako chameleoni barvě podkladu, což je velmi často chrání před jejich nepřáteli. A to by nebyl správný entomolog, kdyby několik vzácných vzorků nepřinesl s sebou k nahlédnutí a nepodělil se o ně s námi. Dokonce nám předvedl, jak takové lovení brouků probíhá. Škoda jen, že je zrovna zima a nemůžeme vyrazit na louku, abychom se s některými druhy osobně seznámili. Ale na jaře se za nimi určitě vypravíme .

Příspěvek byl publikován v rubrice Co všechno děláme, Novinky, Soutěžíme, Učíme se, Užíváme si, Výletujeme, Školní rok 2023/2024. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.