Bramborová medaile v těžké konkurenci? Jednoznačný úspěch!

Tradiční florbalový turnaj Jaroměřská hokejka se konal 25. ledna v Areálu sportovních a volnočasových aktivit v Jaroměři. Soutěž pořádala Základní škola speciální Jaroměř a uskutečnila se díky podpoře města. Součástí setkání, určeného pro žáky základních škol speciálních, byly i dovednostní disciplíny – slalom s hokejkou a míčkem, střelba na brankáře, štafeta s hokejkou a míčkem a chůze nebo běh s hokejkou a míčkem na čas.

Letošní již sedmý ročník probíhal za účasti rekordního počtu devíti týmů z Královéhradeckého kraje a dobrušská Základní škola, Opočenská, která se ho zúčastnila potřetí, obsadila krásné čtvrté místo. Sportovního klání se mohli zúčastnit i bývalí žáci škol, kteří pokračují v dalším vzdělávání. Naše družstvo posílil loňský absolvent Radek Tulej. V útoku nezištně přihrával a svým bezchybným výkonem tak přispěl k rozhodujícím brankám v jednotlivých zápasech. V důležitých momentech dobrušskou školu podržel i nováček týmu – brankář Tomáš Hradecký. Zápas od zápasu získával na sebedůvěře, rychle se zlepšoval a velkou měrou se tak podílel na celkovém umístění. Radost z úspěchu byla obrovská a znásobená i oceněním pro všechny účastníky turnaje – sladkou odměnou a pamětními medailemi.

Celý den doprovázela příjemná atmosféra a děti kromě pěkných zážitků navázaly i nová přátelství. Všichni účastníci se již teď mohou těšit nejen na příští ročník, ale i na listopadové Sportovní setkání dětí ze základních škol speciálních Královéhradeckého kraje. Náplní turnaje budou zejména netradiční kolektivní sporty a hry jako jsou: KIN BALL, HOLOMAJZNA, SPECIÁLNÍ VYBÍJENÁ, SPECIÁLNÍ KOPANÁ a RINGO.

Příspěvek byl publikován v rubrice Co všechno děláme, Novinky, Soutěžíme, Sportujeme, Užíváme si, Školní rok 2017/2018. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.